Amerikanska muffins


Ingrediener:
50 g smör
1 1/3 dl socker       
1 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver    

Kolagrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl kolasås

Steg för steg:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda smör och socker.
- Tillsätt ägget, vaniljsockret och mjölken.
- Blanda ihop mjölet och bakpulvret och rör ner i smeten.
- Fördela degen i formar, cirka 15 styck.
- Grädda i 20 minuter. Låt svalna på galler.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner kolasåsen.
- Lägg över lite kolagrädde och dekorera med strössel eller färska bär precis före servering.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia