Muffins med chokladbitar


Ingredienser för cirka 20 stycken

1 dl margarin eller smör
2 dl socker
2 dl nataurell yoghurt
5 msk mjölk
2 ägg
5 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
3 dl mörk choklad (till exempel Lindt 75%)

Steg för steg:

- Sätt ugnen på 200 grader

- Häll margarin och socker i en skål och blanda ordentligt tills smeten är luftig

- Blanda i yoghurt, mjölk och ägg och blanda därefter samman tills smeten är fin och luftig

- Sikta ner en blandning av mjöl och bikarbonat i blandningen. Blanda samman väl

- Hacka chokladen och rör ner i smeten

- Häll smeten i muffinsformar

- Grädda i cirka 20 minuter

17 kommentarer:

  1. Smakade finfint, hade mörk och god choklad i

    SvaraRadera
  2. Mumsig smet ;-)

    SvaraRadera
  3. jag har hemkunskap och hoppas att det blir gott ;)

    SvaraRadera
  4. det här ska bli gott :)

    SvaraRadera
  5. o va gott det var ;)

    SvaraRadera
  6. Svar
    1. jo, denna person glömde bara att skriva det i instruktionerna. ta 1 dl kakao istället superb!

      Radera
  7. varför ska man ha youghurt i har aldrig hafti något recept
    o.o??

    SvaraRadera
  8. om man inte har kakao blir det ju ingen choklad muffins maen den var god

    SvaraRadera
  9. Eh, kan man ha fil istället för yoghurt?????

    SvaraRadera
  10. PROVA MED VIT CHOKLAD

    SvaraRadera
  11. Måste man ha yoghurt?

    SvaraRadera
  12. Smeten smakade smaskens ;-)

    SvaraRadera
  13. Jättegoda hade dom inne i 15 i varmluftsugn, vid servering så silade jag lite florsocker över.

    SvaraRadera
  14. Det är ju mörk choklad i och då behövs ju inte kakao. Barnen gjorde dem igår....makalöst goda!!!!!

    SvaraRadera

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia