Lingonmuffins

Ingredienser till cirka 15 muffins

200 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl Vispgrädde
2 dl frysta lingon
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl Matyoghurt
2 dl florsocker
1 msk lingonsaft
frysta lingon

Steg för steg

Låt yoghurten rinna av i kaffefilter under cirka 3 timmar innan du börjar.

Sätt ugnen på 175 grader

- Rör samman smör och socker tills det blir fluffigt

- Tillsätt äggen, grädde och lingon.

- Blanda samman de torra ingredienserna separat och rör sedan ner dem med resten av smeten.

- Fyll muffins formarna lite mer än halvfulla med smet.

- Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

- Låt dem svalna.

- Blanda samman matyoghurten, florsockret och lingonsaften till en topping.

- Bred eller spritsa den i ett jämnt lager på varje muffins.

Vad tycker du om våra

muffins recept?

Lämna en kommentar och berätta.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia