Tranbärsmuffins

Ingredienser till cirka 20 stycken

3 dl mjölk
2 dl majsolja eller olivolja
3 ägg
1 dl socker
8 dl vetemjöl (eller hälften fullkornsmjöl av vete)
5 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl tranbär


Steg för steg


-Sätt ugnen på 200 grader.


- Vispa samman mjölk, olja och ägg.


- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och salt separat och rör sedan försiktigt ner i mjölkblandningen


- Vänd ner tranbären och blanda samman försiktigt


- Fyll muffinsformar med smeten


- Sätt in i ungen i 18-20 minuter.

1 kommentar:

  1. Undrar om inte de står inne 18 - 20 minuter är för länge de blir oerhört torra

    SvaraRadera

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia