Björnbärsmuffins

Ingredienser för cirka 15 stora muffins

250 g smör eller margarin
5 dl socker
4 ägg
2 dl mjölk
10 dl mjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl frysta björnbär

Steg för steg

- Sätt ugnen på 200 grader

- Rör samman fett och socker tills det blir fluffigt

- Tillsätt äggen och mjölken.

- Blanda samman de torra ingredienserna för sig och rör sedan försiktigt ner det i fettblandningen.

- Rulla björnbären i aningen mjöl och vänd sedan ner dem i smeten.

- Häll ner smeten i formar

- Grädda i 20-25 minuter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia