Vaniljmuffins

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 ägg
75 gr smält smör eller margarin
75 gram vit choklad

Steg för steg
- Sätt ugnen på 225 grader

- Blanda samman mjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker i en skål

- Vispa ihop mjölk och ägg

- Rör ner mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen

- Fördela smeten i muffinsformar

- Grädda i ca 10-15 minuter

- Låt svalna

- Smält chokladen i vattenbad och häll sedan på muffinsen.


8 kommentarer:

  1. ska göra på min mammas födelsedag!

    SvaraRadera
  2. HUR MÅNGA BLIR DET? :D:D:D:D::D:D:D:D:

    SvaraRadera
  3. Krossade mörk och ljus choklad och lade i smeten. Samt blandade i kockos i den smälta chokladen och lade över.. Jätte gott!

    SvaraRadera
  4. lite smör tar 100g neste gång

    SvaraRadera
  5. Hur många blir det??? Ska göra cupecakes med bäztisen:P

    SvaraRadera
  6. HUR MÅNGA ! MUFFINS ÄR DET MENING ATT DET SKA BLI !!! C:

    SvaraRadera
  7. Jätte goda tack för tipset

    SvaraRadera
  8. Mina såg ut som bergstoppar men har dock inte smakat än

    SvaraRadera

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia