Blåbärsmuffins

Ingredienser för cirka 20 st

2 ägg 2 dl strösocker 1,5 dl vatten 1/2 dl flytande matfett 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 dl blåbär

Steg för steg

- Sätt ugnen på 225 grader

- Ställ muffinsformarna på en plåt.

- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

- Tillsätt matfett och vatten

- Blanda ner mjöl och bakpulver och rör samman med blandningen.

- Fyll muffinsformarna till 2/3 med smeten och fördela blåbären ovanpå.

- Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

14 kommentarer:

  1. När ska man ha i vattnet ? Sist eller ?

    SvaraRadera
  2. väntar med iver hur blåbärsmuffinsarna kommer att smaka. dom är som bäst i ugnen nu och ser så söta ut. Namii

    SvaraRadera
  3. Man ska hälla i vattnet i samma veva som matfettet.

    SvaraRadera
  4. nu när jag och min mama gjorde dom så fick vi bara nio...gjorde vi rätt?

    SvaraRadera
  5. hehe jag gjorde igår, fick bara 6 st. Men gjorde stora amerikansk typ...

    SvaraRadera
  6. ska testa utan blåbär! hoppas det blir gott! :D men får man bara nio st? jag vill ha tjugo! :O ;)

    SvaraRadera
  7. Jag hade vanliga små bullformar och jag fick då inga 20 st! 10 st fick jag!

    SvaraRadera
  8. Jag bytte ut vatten mot mjölk och de blev mycket godare. Det är ett bra recept!

    SvaraRadera
  9. jag gjorde dubbel sats och fick 33 st, vanliga muffinsformar

    SvaraRadera
  10. muffinsarna var jättegoda tack för receptet

    SvaraRadera
  11. Jag har prisis bakat blåbärsmufins. De blev goda om man använder MJÖLK istelet för vatten.

    SvaraRadera
  12. Jag dubblade receptet och fick 35 st muffins. Jättegoda men råkade ta lite mycket bakpulver (läste 1,5 msk...) Kommer hur som helst definitivt att bakas igen!

    SvaraRadera
  13. Receptet är nog avsett för att göras i små muffinsformar (typ bullformar) Jag gjorde det och fick 21 perfekta små muffins haha! :) Efter tips här i kommentarerna så bytte även jag ut vattnet mot mjölk och tillsatte även lite äkta vaniljsocker. De blev supergoda!

    SvaraRadera

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia