Hallonmuffins

Ingredienser för cirka 25 stycken
150 g margarin eller smör
3 dl grahamsmjöl
3,5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 dl mjölk
2 ägg
3 dl lättyoghurt
6 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker el kanel
200g hallon, blåbär eller andra bär

Steg för steg
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält margarinet eller smöret, häll i mjölken.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda i fett och mjölkblandningen, yoghurten och äggen i det torra och rör samman.
- Häll ner bären.
- Häll ner smeten i muffinsformar
- Grädda i 20-25 min.

7 kommentarer:

  1. jäättte gooooddd !!!!!!!!! :D

    SvaraRadera
  2. Ändrade om lite, tog i lite kanel och kokos och en äppelskiva på toppen. blev superb!

    SvaraRadera
  3. inte helt fel mums

    SvaraRadera
  4. Blev sååå goda!
    Tog lite frosting på och de blev ännu goooodare!

    SvaraRadera
  5. Riktigt goda muffins! Bra recept! mixade kesella och yoghurt, fungerade bra det också!

    SvaraRadera

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia