Vinbärsmuffins

Ingredienser till cirka 20 stycken


2 ägg
2,5 dl mjölk
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1 krm salt
2,5 dl brunt farin socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
3 dl röda, svarta eller vita vinbär



Steg för steg


- Sätt ugnen på 200 grader


- Vispa samman ägg, mjölk och salt.


- Blanda samman alla torra ingredienser separat och rör sedan ned i äggblandningen.


- Smält matfettet och rör ned i smeten.


- Vänd i vinbären.


- Fördela smeten i muffinsformar.

- Fyll inte formarna mer än till 3/4.

- Grädda i ca 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. jag och min systerdotter som e 4år gjorde dom det var jätte skoja att göra och vi har det som minne, vi gjorde det till hennes föräldrar och dom tyckte det var smaskens

    SvaraRadera

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia